Моторни масла Fuchs, Pentosin и Petronas. Моторни масла за Мерцедес. Моторни масла за Фолскваген.

Всеки един от нас, който малко или много е запознат с общоприетите стандарти и характеристики на моторните масла (API и ACEA), е добре да се запознае подробно и с одобренията на производителите на автомобили. В тази статия ще Ви запознаем с официалните одобрения на концерните Фолксваген и Мерцедес-Бенц.

Одобрения (номер) и тяхното предназначение  - Volkswagen (Audi, Seat, Skoda):

VW 500.00 - Нормално натоварени бензинови двигатели с нормален пробег на смяна на маслото.

VW 502.00 - Високо натоварени бензинови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото.

VW 503.00/503.01 - Високо натоварени бензинови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото и директно впръскване на горивото.

VW 504.00 - Високо натоварени бензинови двигатели с максимално удължен пробег на смяна на маслото, директно впръскване на горивото. Продукт, намаляващ разхода на гориво.

VW 505.00 - Нормално натоварени дизелови двигатели с нормален пробег на смяна на маслото.

VW 505.01 - Нормално натоварени дизелови двигатели с нормален пробег на смяна на маслото и впръскване (помпа-дюза).

VW 506.00/506.01 - Високо натоварени дизелови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото и директно впръскване на горивото. Продукт намаляващ разхода на гориво.

VW 507.00 - Високо натоварени дизелови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото и директно впръскване на горивото. Продукт намаляващ разхода на гориво.

Одобрения (номер) и тяхното предназначение  -  Mercedes-Benz:

MB 229.10 – Нормално натоварени бензинови и дизелови двигатели с нормален пробег на смяна на маслото.

MB 229.30 – Високо натоварени бензинови и дизелови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото. Продукт намаляващ износването на двигателя.

MB 229.50 - Високо натоварени бензинови и дизелови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото. Продукт намаляващ износването на двигателя и разхода на гориво.

MB 229.31 - Високо натоварени бензинови и дизелови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото. Продукт намаляващ износването на двигателя. Масло без съдържание на пепел, предназначено за двигатели Евро 4, оборудвани с DPF – филтър за твърди частици.

MB 229.51 - Високо натоварени бензинови и дизелови двигатели с удължен пробег на смяна на маслото. Продукт намаляващ износването на двигателя и разхода на гориво. Масло без съдържание на пепел, предназначено за двигатели Евро 4, оборудвани с DPF – филтър за твърди частици.