Продукти Motorex за всички видове мотоциклети.

В материала, който сме ви подготвили благодарение на специалистите от Motorex, ще ви изложим няколко наистина полезни съвета (стъпки) относно как да подготвите мотора си за съхранение през зимния сезон. Съхранявайки правилно мотоциклета си през зимните месеци, вие намалявате многократно шанса от повреди или корозия.

Стъпка 1. Акумулатор

Спрей за акумулатори от Motorex

Първо е акумулатора. Ако акумулатора не е от пломбиран тип, киселинните нива трябва да бъдат проверени, като е възможно да се наложи доливане с дестилирана вода в клетките. Проверете дали конекторите са чисти и свободни от корозия, като за допълнителна защита може да използвате Motorex Accu Protect, който ви гарантира защита от корозия.

Стъпка 2. Двигателно масло

Моторно масло от Motorex за мотоциклети KTM

Маслото на двигателя трябва задължително да се смени преди зимната пауза, за да се избегне корозия и окисляване, причинена от отработеното масло. При смяната на маслото, задължително заменете и стария си маслен филтър с нов.

Стъпка 3. Веригата

Професионален спрей за вериги от Motorex

Задължително почистете веригата на мотоциклета си, след което я смажете. Motorex Chain Clean Degreaser е идеален за почистване и отстраняване на грес върху веригата и зъбните колела. Спрейовете за вериги Motorex Chain ​​Lube Off Road (за силно замърсени мотори), Motorex Chain ​​Lube Road Strong (за улични мотори) или Motorex Chain ​​Lube Racing (за спортни мотори) от Motorex, ви гарантират оптимално смазване и защита.

Стъпка 4. Вилка

Смазване на вилки с Motorex

Също така е полезно да огледате и вилката на мотора. Течове не трябва да се подминават с лека ръка, тъй като лесно могат да попаднат върху спирачките и гумите.

Стъпка 5. Почистване на мотора

Спрей за почистване на мотори от Motorex

Разбира се, винаги можете да измиете добре мотора си. (Препоръка: Ако сте решили да измиете мотора си ефикасно и обилно с Motorex Moto Clean, уверете се, че сте го измили преди да сте почистили и смазали веригата на мотора).

Стъпка 6. Спирачни дискове

Почистване на спирачни системи с Motorex

Стандартен и оптимално ефективен продукт за почистване на спирачни дискове е Motorex Power Brake Clean. Напръскайте спирачния диск от разстояние и веднага го изтъркайте енергично с парцал или хартиена кърпа, тъй като продуктът ще се изпари много бързо.

Стъпка 7. Гуми

Проверка на гумите и на грайфера при мотоциклети

При почистване на спирачките, може и бързо да се провери състоянието на гумите и вилката. Има ли достатъчно налягане в гумите, има ли цепнатини по гумата или други повреди? А какво да кажем за дълбочината на протектора? Проверете лесно и точно с дълбокомер на протектора на гумата.

Стъпка 8. Старт на двигателя

Добавки Motorex за лесен старт на двигателя

Ако мотоциклета се съхранява правилно, през зимните месеци има основание да се надяваме, че двигателят ще започне да работи безпроблемно при започване на сезона. Мотоциклетите с инжекционни системи със сигурност са по-малко проблематични в това отношение. С карбураторите, въпроса стои малко по-различно. В случай, че мотора ви пали трудно, може да се доверите на някои от добавките на Motorex за лесен старт на двигателя - Motorex Motorstart.

 - За повече информация, можете да посетите официалния сайт на Motorex - www.motorex.bg